به گزارش پایگاه خبری وب دا آذربایجان غربی
وجود چرخهای مثبت میان فرزندآوری، اخلاق و معنویت در جامعه
این مطلب را دکتر قاسم زاده گفت .
در حاشیه دوره توانمندسازی اساتید در مباحث فرهنگی، کارگاه آموزشی با عنوان جوانی جمعیت و معنویت برگزار شد .
دکتر نازآفرین قاسم زاده پزشک و متخصص اخلاق دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در این خصوص و در مصاحبه با خبرنگار وب دا گفت: ایده برگزاری کارگاه حاضر بر این اساس شکل گرفت که جوانی جمعیت و معنویت در جامعه اثرات متقابل دارند و میتوانند به ارتقای تعهد اجتماعی، مسئولیتپذیری و توجه به نیازهای نسل آینده و سلامت معنوی کشور منجر شوند.
وی افزود: باید به این موضوع توجه کنیم که معنویت در جوامع اسلامی با تاکید بر حفظ نسل اثر مستقیمی بر گرایش به فرزندآوری داشته که نه تنها بر رشد جمعیت تاثیر دارد بلکه بنیانهای معنوی و اخلاقی جامعه را تقویت میکند. در حقیقت باور به ارزش های معنوی و هدفمندی زندگی، ایجاد نگرش مثبت و امید به آینده، و همچنین تفسیر مذهبی از تکلیف دینی نسبت به فرزندآوری عوامل مهمی هستند که فرد را ترغیب به داشتن فرزند می کند.
دکتر قاسم زاده در ادامه گفت: فرزندآوری نه تنها فواید اقتصادی و اجتماعی زیادی برای جامعه دارد، بلکه نقش مهمی در تقویت ساختارهای معنوی و اخلاقی نیز ایفا میکند چرا که با افزایش تعداد فرزندان در خانوادهها، ارتباطات عاطفی قویتر بین اعضای خانواده شکل گرفته و میزان همدلی و دگرخواهی را در افراد افزایش داده و روابط معنوی را در زندگی فردی و اجتماعی غنا و به زندگی معنا بخشیده و آن را هدفمند میسازد. همچنین با انتقال ارزشهای معنوی از نسلی به نسل دیگر، احساس مسئولیت اجتماعی و تعلق به جامعه را در افراد تقویت میکند. استاد اخلاق دانشگاه علوم پزشکی افزود: معنویت به افراد کمک میکند تا فراتر از خواستههای خودخواهانه بیندیشند و به دنبال تعالی و رشد اخلاقی باشند. این امر به نوبه خود موجب میشود که افراد مسئولیتپذیرتر، مهربانتر و بخشندهتر شوند.
وی بر موثر بودن نقش جوانی جمعیت و معنویت بر فرایند خودشناسی و حس تعلق اجتماعی نسل جوان اشاره کرده و گفت: این امر منجر به تقویت هویت فردی این عزیزان گردیده و با ایجاد احساس امید، شادی و رضایت از زندگی بر سلامت روان و معنوی و کیفیت زندگی جامعه بیافزاید. از طرفی نیز افزایش جمعیت جوان فعال و پویا و بانشاط میتواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نهایتا توسعه کشور داشته باشد .
دکتر قاسم زاده در پایان تاکید کرد: البته این نکته هم مغفول واقع نشود که فرزندآوری می تواند به تقویت معنویت والدین کمک کند و والدین با تربیت فرزندان، به ایجاد ارزش های معنوی و اخلاقی در آن ها می پردازند که خود موجب رشد معنوی و آرامش آنها و جامعه می شود. در نتیجه، چرخهای مثبت میان فرزندآوری، اخلاق و معنویت در جامعه به وجود میآید.
نظر دهید